Langer leven in een groene omgeving

Een nieuw onderzoek van de universiteit in Glasgow heeft het (nogmaals) aangetoond. Wie in de nabijheid van een park, bos of een groene ruimte woont, leeft langer. De onderzoekers deelden Engeland op in vijf sectoren, al naargelang de groene zones. Daarbij keken ze naar de sterftecijfers.

En wat bleek? De sterftekans was opmerkelijk lager in de groenste gebieden. Volgens de onderzoekers dragen de groen omgeving en de rust bij aan een verlaging van het stressniveau. Ook zouden mensen meer bewegen in een rustige omgeving. Deze twee factoren maken dat hartklachten minder optreden. Daarmee gaat het er voor je gezondheid dus niet meer om of je arm of rijk bent (en daarmee meer of minder gezond eet en (geld)zorgen hebt), maar of je voldoende groen om je heen hebt.

Nu hoef je niet op stel en sprong te gaan verhuizen, maar je kunt natuurlijk zelf ook voor veel groen om je heen zorgen. Zet je voor- en achtertuin, je kamer, balkon, werkplek vol met groen, draai desnoods ook een groen peertje in één van de lampen in je kamer (ja ook de lichtkleur in je kamer beinvloedt je stressniveau) en leef langer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

*