Top 10 populaire download programma’s

Bijna elke film, elk muzieknummer, en elke game is tegenwoordig (il)legaal te downloaden. Een van de meest gebruikte technieken hiervoor is het zogenaamde P2P (peer to peer) protocol. Alle grote netwerken (BitTorrent, Gnutella, eDonkey, FastTrack, etc) maken gebruiken van dit protocol. Maar wat is nu het beste netwerk en waar vind je het beste wat je zoekt? Daarom geven we je hier een top 10 met de meest populaire P2P download programma’s.

1. uTorrent

2. BitTorrent

3. BitComet

4. Vuze

5. Bit Che

6. qBitTorrent

7. VIP Torrent

8. SoulSeek

9. eMule

10. Hermes P2P

Een aantal van de torrent programma’s zijn puur en alleen om bestanden mee te downloaden. Hiermee kun je niet zoeken naar bestanden, dit zal je dan moeten doen op torrent zoekmachines.

Heb je nog op- of aanmerkingen op bovenstaande lijst of staat jouw favoriete downloadprogramma er niet tussen? Laat het ons weten door je reactie achter te laten.

10 reacties op “Top 10 populaire download programma’s”

 1. Dat iMesh het op één na populairste P2P-programma is kan ik me niet voorstellen. Sinds iMesh op de legale tour is gegaan wordt het in Nederland nauwelijks meer gebruikt.

  Kortom het lijstje klopt niet met mijn ervaring. Waar komen deze cijfers vandaan?

  1. @Hans
   Deze gegevens komen van download.com
   Ze geven dus een beeld van de wereldwijde populariteit van programma’s, en niet alleen in Nederland. Het is misschien nog wel een idee om ook een apart lijstje te maken van wat er in NL populair is.

 2. op gratisdownloadprogramma.nl staan nog veel meer download programma’s.
  Ben alleen benieuwd hoe lang het downloaden nog stand zal gaan houden. Wat is jullie gevoel hierin?

 3. Weten jullie ook een download programma waar ik boeken
  mee kan downloaden ( natuurlijk liefst gratis )

 4. Is de lijst niet gebaseerd op persoonlijk gebruik van de programma’s of is hier een poll of enquete aan te pas gekomen? Persoonlijk ben ik voor nieuwsgroepen met spotnet, altijd veel aanbod, geen of nauwelijks virussen en lekker snel. Tuurlijk zijn er meer aanbieders zie bijv op http://www.muzieksneldownloaden.nl

  Wat is jullie meest gebruikte download programma?

 5. U torrent is niet 100% betrouwbaar iets met bitcoins
  Ik gebruik nu Tixatie werkt goed Vuze leap is een andere optie

 6. Ik Gerard 51jr uit Enschede vond Ares download programma zoals Ares 2.4.6. bijv. altijd wel
  maar Ares werkt ook slecht de laatste tijd! Of het downloaden ons moeilijk wordt gemaakt, ik denk het wel? De servers die wij nodig hebben zijn steeds slechter bereikbaar.

 7. Usenet ontbreekt in deze lijst. Al snap ik wel waarom omdat je vaak wel een betaalde provider nodig hebt. Maar het is wel veel sneller dan torrent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

*