Gelukkig Worden: 6 Tips voor Meer Geluk in je Leven

Gelukkig zijn. We willen het allemaal maar bijna niemand kan je vertellen wat het precies is of hoe je het kan worden. De antwoorden die je krijgt zijn vaak heel persoonlijk en wat voor de één belangrijk is voor zijn of haar geluk heeft voor de ander nauwelijks enige waarde. Zou het niet geweldig zijn als er een simpele set regels was om gelukkig te worden? Of een handleiding voor een leuk leven? Jammer genoeg is het allemaal niet zo simpel. Maar er zijn natuurlijk wel technieken en tips die je in je dagelijks leven kunt gebruiken en die je kunnen helpen gelukkig(er) te worden.

1. Wees tevreden
Probeer tevreden te zijn met wat je hebt. Vaak willen mensen steeds maar meer; ‘als ik wat meer geld had..’, ‘als ik een extra vrije dag had, dan…’, maar vaak waarderen ze niet wat ze al hebben. Als er minder dingen zijn waarnaar je verlangt zul je ook niet teleurgesteld zijn dat je ze niet hebt of kunt krijgen. Kijk dus naar wat je hebt en wees er dankbaar voor.

2. Lachen
Lachen is goed voor je. Je voelt je direct beter en het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Ook werkt het ontspannend en stressverminderend. Ga een lachfilm kijken, lees en vertel moppen of pak een grappig boek.

3. Denk in oplossingen
In plaats van over je problemen in te zitten, ga meteen naar de volgende stap: de oplossing. Wanneer je je oplossing-gericht denken ontwikkelt, zul je je een stuk beter en gelukkiger voelen.

4. Wees doelgericht
Kies heldere doelen voor jezelf en probeer je hier volledig op te concentreren. En werk eraan om ook daadwerkelijk je doelen te halen. Zolang je vorderingen maakt en dichter bij je doel komt, zul je gelukkiger worden.

5. Zorg voor je lichaam
Zorg goed voor je lichaam en je gezondheid. Er is een sterk verband tussen fysieke gezondheid en mentaal geluk. Een fit en gezond lichaam zorgt voor een positieve uitstraling en meer energie.

Tenslotte nog het allerbelangrijkste voor meer geluk in je leven:

6. Geluk komt van binnenuit
Hoe gelukkig je bent wordt voor het overgrote deel in je hoofd bepaald. Externe factoren (werk, huis, auto, partner etc.) bepalen maar 10% tot 15% van je geluksniveau. JIJ bent degene die de keuzes maakt en JIJ bepaalt of je omstandigheden je gelukkig maken of niet. Veel mensen hechten teveel waarde aan bezittingen. ‘Als ik die nieuwe auto heb, dan ben ik gelukkig.’, ‘Zodra ik in dat grote vrijstaande huis woon, zal ik gelukkig zijn.’ of ‘Als ik die jackpot van 10 miljoen win, dan ben ik gelukkig.’ Natuurlijk zullen al deze dingen je op dat moment gelukkig maken en je zult je ook zeker beter voelen en blij zijn. Maar het zorgt niet voor echt diepgaand geluk. Na een tijdje is ‘het nieuwe ervan af’ en ben je weer even gelukkig als daarvoor. Het streven naar steeds meer en steeds beter zit echter zo diepgeworteld in onze samenleving dat bijna iedereen er vrolijk aan meedoet. Hier is op zich niks mis mee maar als je echt, echt gelukkig wilt worden zul je moeten beseffen dat al je bezittingen en alles buiten jezelf maar bijzaak is. Geluk zit in jezelf.

7 reacties op “Gelukkig Worden: 6 Tips voor Meer Geluk in je Leven”

 1. Geluk zit in jezelf is helemaal waar….. Alleen is het in deze wereld verdomde moeilijk om dat geluk in jezelf te vinden… 85% van de mensen is dominant in de linkerhersenhelft.. linker hersenhelft hangt o.a. nauw samen met denken en nadenken over allerlei zaken en is de zetel van het ‘ik’, zoals zich dat in het dagelijks leven manifesteert. De rechter hersenhelft hangt o.a. meer samen met gevoel, intuitie, het grote geheel zien. Dus aangezien we over het algemeen maar 15% van ons rechter hersenhelft gebruiken, kunnen we niet zo goed voelen, van wat we eigenlijk zouden moeten voelen en laten we ons meeslepen door het denken, onze ego. Onze ego zorgt ervoor dat ons geluk is gebaseerd op randvoorwaarden en niet waar het werkelijk omgaat.

  Hierbij stuur ik een link, waarin ik geloof en waarin je je levenkwaliteit kan verbeteren en daardoor je geluk kan vinden. Doe ermee wat je wilt, alleen als je denkt wat een onzin (voortkomend uit het gebrek om de confrontatie met jezelf aan te gaan), dan zal je nooit gelukkig worden.

  Ik wens je heel veel succes met het vinden van de zin in het leven..

  http://www.levenskwaliteit.nl/

 2. Ik ben letterlijk doodongelukkig. Alles wat ik nog had in lichaam, geest en dat kleine beetje materieel is van mij gestolen. Het is zelfs de vraag of ik dit jaar nog haal. Nederland is verschrikkelijk om in te leven en vast werk kun je vergeten als je al 37 bent. Eenzaam en zonder gevoel ( ook in mijn pk ) zal ik mijn laatste levensdagen moeten slijten. Wendy….ik hield heel veel van je. Waarom was ik nou zo’n stom rund om het uit te maken in augustus 2001.

  Edwin van de Kuil

 3. Nooit heeft iemand eens een keer tegen mij gezegd”yoh..edwin…zou jij geen fotomodel kunnen worden?”‘ Bedankt allemaal dat jullie mij zo in de narigheid hebben laten zitten. Familie bedankt.

 4. Dat zijn goede tips die je geeft. Geluk komt van binnenuit 🙂 Gelukkig worden begint bij jezelf, het is een job, je moet er flink aan werken, maar naarmate je doorzet gaat het steeds beter. Ik geef zelf ook tips en trucs om gelukkiger te worden, neem maar eens een kijkje als je dat leuk vindt: http://www.gelukkigworden.com/

  Bedankt voor je mooie artikel!

 5. Hoi Edwin ik maak mij zorgen om je!
  Neem aub contact met mij op indien je dit leest!

  Groetjes van Joost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

*