De Beste Gmail Tip Ooit!

Gmail is zonder twijfel één van de beste email diensten die er bestaat. Ik blijf me af en toe nog steeds verbazen over het gebruiksgemak en de functionaliteit. Ondanks dat ik al jaren gebruik maak van Gmail, heb ik blijkbaar nog niet alle features ontdekt. Deze tip is vooral handig als je vaak online accounts aanmaakt en meerdere email adressen gebruikt (voor bijvoorbeeld werk, school en vrienden).

Laten we er voor het gemak van uitgaan dat je email adres “jouwnaam@gmail.com” is. Alle berichten die naar onderstaande adressen worden verstuurd komen dan terecht in jouw inbox:

jouwnaam@gmail.com
j.ouwnaam@gmail.com
jo.uwnaam@gmail.com
jou.wnaam@gmail.com

jouwnaa.m@gmail.com

En dat is niet alles, je kunt zelfs meerdere punten in het adres gebruiken; zoiets als “j.o.u.w.n.a.a.m@gmail.com” werkt ook! Daarbovenop kun je ook elke willekeurige tekst aan je adres toevoegen als je een + teken gebruikt, bijvoorbeeld “jouwnaam+school@gmail.com” of “jouwnaam+alleswatjemaarwilt@gmail.com” wordt allemaal bezorgd op “jouwnaam@gmail.com”.

Dus in plaats van dat je voor elk doeleinde een verschillend email adres gebruikt kun je nu bijvoorbeeld voor je werk “jouw.naam@gmail.com” gebruiken, “jouwnaam@gmail.com” voor privé en “j.ouwnaam@gmail.com” voor bijvoorbeeld nieuwsbrieven etc. Wat natuurlijk ook zou kunnen is “jouwnaam+werk@gmail.com” en “jouwnaam+reclame@gmail.com”. Nadeel aan het gebruiken van het + teken is echter dat sommige diensten geen + teken toestaan bij het invullen van je email adres.

Ook kan het enorm handig zijn om nieuwsbrief abonnementen te blokkeren of om spam te filteren. Stel dat je je hebt aangemeld voor een nieuwsbrief van “diewebsite.nl”. Je zou dan “jouwnaam+diewebsite@gmail.com” als email adres kunnen gebruiken en zodra je dan genoeg hebt van alle emails blokkeer je gewoon alle inkomende email op dat adres!

Meer lezen over Gmail?

Hacking Gmail
Hacking Gmail
Ben Hammersley

3 reacties op “De Beste Gmail Tip Ooit!”

  1. Nu ben ik niet dom, maar wat is het voordeel voor een mens om voor die verschillende zaken te moeten onthouden nog het puntje daar of daar moet staan? Ook begrijp ik het voordeel niet helemaal in ontvangst, laat je dan alle verschillende e-mail in een andere gmail account binnenkomen of voeg je ze samen tot één account? Het eerste zou nadelig zijn omdat je dan steeds een nieuwe client moet openen. Het andere onzinnig omdat dan toch alle mail op dezelfde plaats binnenkomt.

    Tot slot, ik heb de optie tot het blokkeren van een emailadres in gmail nog niet ontdekt hoor.

  2. Bedankt voor je reactie Martin.
    Het voordeel van het gebruik van de puntjes in tegenstelling tot 1 email adres voor alles is dat je dan met behulp van filters in Gmail heel gemakkelijk onderscheid kunt maken tussen de verschillende adressen en deze dus in de juiste map kunt laten bezorgen. Alles komt in eerste instantie wel in je Inbox maar de scheiding tussen bijvoorbeeld school, werk, en privé wordt nu automatisch voor je gedaan.
    Het blokkeren van een e-mail adres kun je ook met behulp van filters doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

*