Waarom Water Drinken Goed Voor je is

We weten bijna allemaal dat water drinken goed voor ons is. Alleen kan het soms wat onduidelijk zijn waarom en kan het moeilijk zijn om het daadwerkelijk ook te doen. Er zijn echter een aantal hele goede redenen om water te drinken en ook hoeft het niet moeilijk te zijn om er een dagelijkse gewoonte van te maken.

Goed voor je lichaam
Water drinken is goed voor je lichaam; hoofdzakelijk omdat er afvalstoffen mee afgevoerd worden, maar wist je ook dat het goed is voor je hart? Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat bij mensen die meer dan 5 glazen water per dag drinken de kans op een hartaanval 41% kleiner is dan bij mensen die minder dan 2 glazen per dag drinken. Ook heb je minder kans op darmkanker en tot wel 50% minder kans op blaaskanker.

Meer energie
Het kost veel energie en je kunt je erg moe voelen als je uitgedroogd bent, zelfs bij een lichte uitdroging al. Als je dorst hebt, ben je eigenlijk al uitgedroogd; en dit kan leiden tot uitputting, duizeligheid en andere nare symptomen.

Mooie huid
Regelmatig water drinken zorgt voor een strakkere en jongere huid. Ook zal je huid egaler en mooier van kleur worden.

Afvallen
Water is een van de beste hulpmiddelen bij afvallen, hoofdzakelijk omdat het vaak andere dranken vervangt die meer calorieën en suikers bevatten, maar ook omdat het je honger onderdrukt wat er dus voor zorgt dat je minder gaat eten.

Tegen hoofdpijn
Soms als je hoofdpijn hebt is het simpelweg omdat je te weinig water hebt gedronken, hoofdpijn is namelijk een vaak voorkomend symptoom van uitdroging. Vaak last van een kater en de bijbehorende hoofdpijn na een avondje flink doorzakken? Drink dan 2 glazen water voordat je naar bed gaat en je zal er een stuk minder last van hebben.

Maak er een gewoonte van!
Maar hoe zorg je er nou voor dat je regelmatig water drinkt en er een dagelijkse gewoonte van maakt? Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het makkelijkste is het wanneer je er een routine van maakt; bijvoorbeeld een glas water als je opstaat, bij het ontbijt, bij de lunch, een glas voor het avondeten en eentje na en dan bijvoorbeeld nog een glas voordat je op bed gaat. Probeer het gewoon een tijdje; binnen een paar weken ben je eraan gewend en zul je nooit meer anders willen!

22 reacties op “Waarom Water Drinken Goed Voor je is”

 1. Alchohol onttrekt vocht uit je lichaam dus (te)veel bier drinken is in dat opzicht niet goed voor je. Misschien moet je het proberen te combineren; na een paar biertjes even een glas water tussendoor. Dan zul je ook een stuk minder last van een kater hebben de volgende dag!

 2. Zag laatst een Engels wetenschapsprogramma op TV bij Teleac en daar gingen ze testen of 2 liter water per dag naast de rest van je eten en drinken veel zin heeft:

  Nee.

  Er worden niet meer afvalstoffen door afgevoerd en je krijgt er ook geen mooiere huid van. Je krijgt bovendien al genoeg water binnen via je eten en andere dranken. Neem bijv. een komkommer, die uit meer dan 90% water bestaat.

  De proef werd gedaan met een tweeling. Ze aten en dronken een hele week hetzelfde, maar de ene mocht geen water drinken en de ander moest juist 2 liter water per dag drinken. Afvalstoffen werden net zo goed afgevoerd en het vochtgehalte in de huid was hetzelfde.

 3. Hallo,

  Ik las, net een artikel, op hyves, dat water juist niet echt goed is.
  Hoe kan dat?
  Met warm weeer, meot je toch genoeg drinken?

  groetjes Jeanine Troost

 4. Een paar goede tips waarom water goed is voor het lichaam. Vooral voor mensen die afvallen.
  Wil je meer weten over waarom water gezond is en waarom water bijdraagt aan afvallen, lees dan het artikel Waarom water drinken.

  Groeten,
  Sjoerd

 5. @ Tolax ja dat programma heb ik ook gezien, ik denk dat het op lange termijn wel goed/beter voor je is hoor.

 6. Water is het beste wat er is, geen zorgen maken. We praten wel over kraan water, Het is heerlijk en verfrissend.

  Voor werk en sport.

  Fijne dag allemaal.

 7. Water is zeker wel goed voor je,

  voorheen was ik ook geen water drinker, het heeft geen smaak en 2 liter drinkt ook niet altijd even gemakkelijk weg, maar ik ben er toch mee begonnen een tijd gelede, en het klopt wel degelijk dat je huid er beter van gaat uit zien dat heb ik zelf mogen ontdekken mijn gezicht werd mooier en egaal ervan, heb minder hoofdpijn dan voorheen, kon soms wel twee keer per maand stevige hoofd pijn hebben, en vooral voor afvallen helpt het mee om de kilo’s eraf te krijgen, het is zeker een aanrader om dagelijks als je dat kan, genoeg water te drinken.

  fijne avond allemaal

 8. Ik drink mijn leven lang al veel water. Dat deed ik als kind al. Er zitten geen kleurstoffen in, geen conserveermiddelen enz. Water is inderdaad heel gezond en ik vind het ook nog lekker ook.

 9. Ik heb laatst een fles sinaasappel gekocht waar 1 liter in zit. Nu gebruik ik hem om water in te doen, dan weet ik zeker dat ik elke dag 1 liter water drink

 10. Allemaal onzin dat vele water drinken. Je krijgt voldoende vocht binnen. Al dat water spoelt belangrijke vitaminen uit je lijf. Als je in de loop van de dag ziet dat je urine licht van kleur is, heb je voldoende vocht gehad.

 11. Dag Gerda, Water spoelt geen vitamines uit je lijf, zoals jij beweert. Alleen vitamine C, als je hiervan teveel krijgt.
  Andere vitamines zijn niet in water oplosbaar.
  Water spoelt de toxines, dus afvalstoffen uit je lijf.
  Dus, water is super en super gezond.

 12. Ik drink nu een tijdje sowieso anderhalve liter water per dag en ik voel me echt wel energieker. Voordat ik dit deed was ik steeds heel moe en had vaak hoofdpijn. Doordat ik meer/veel water ging drinken voelde ik me echt wel beter.

 13. @Gerda

  T spoelt de vitaminen niet uit je lichaam want die worden van te voren opgenomen.
  De slechte dingen wel want die worden afgestoten.

  Dus het is niet waar wat je zegt, maar maakt niks uit 🙂

 14. Ik zal eens proberen meer water te gaan drinken en daarna zo min mogelijk als het helpt dan kom ik nog een keer langs. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

*