Boekenwurm
Liggen er bij jou ook nog een aantal boeken te wachten, voor de eerste keer dat ze worden open geslagen om gelezen te worden? Bij mij wel. En niet maar gewoon een of twee, nee, ik geloof dat het nu zo’n vijftien exemplaren zijn.
Okee, misschien komt mijn overweldigende interesse in boeken door mijn educatie in de media, en dan met name op redactioneel gebied. Ik vind: een perfect excuus om meer dan eens in de week een nieuw boek aan te schaffen. En de nodige tijdschriften om bij te blijven natuurlijk. Gevolg is wel dat ik met een overvolle boekenkast zit en stapels tijdschriften die ik simpelweg niet weg kan gooien. Ter indicatie: deze week heb ik toevallig een paar tijdschriften weg gegooid, afstammend uit het jaar 2004. De bibliotheek is niets voor mij. Goede boeken moet ik gewoon hebben. Zelfs Pluk van de Petteflet heb ik in mijn bezit. Maar dat terzijde.
Al een aantal weken ligt er dan ook een stapel boeken naast mijn bed. Ik beschik over de irritante gewoonte om in meerdere boeken tegelijk te lezen, met als gevolg dat ik dagelijks letterlijk over mijn eigen collectie struikel. Een van de boeken die ik op dit moment aan het uitlezen ben (jaja, na drie maanden ben ik dan eindelijk bij het laatste hoofdstuk aangekomen. Met het lezen van meerdere boeken tegelijk duurt het wat langer voordat je er eentje uit hebt) is, hoe kan het ook anders: Men are from Mars, Women are from Venus. En hoewel het boek vol staat met druk- en spelfouten, is het zeker de moeite waard om eens te lezen.
De kans dat je het al hebt gelezen is groot; volgens mij is het naast de Bijbel een van de meest bekende boeken op aarde, maar voor de niet-bekenden wil ik toch graag even een klein voorproefje geven. In het boek wordt namelijk uitvoerig gesproken over de communicatie tussen man en vrouw. Maar tijdens het lezen ontdekte ik dat de oorzaken en tips die worden gegeven, ook toepasbaar zijn tussen dezelfde sexes. Ik vind het daarmee niet alleen een must-have-boek voor Man-Vrouw relaties, maar ook voor Moeder-Dochter relaties. Of Broer-Broer relaties. Of Oma-Kleindochter relaties. Elke combinatie is mogelijk. Dus mocht je de communicatie tussen jou en wie dan ook willen verbeteren, of ben je gewoon benieuwd naar waarom we zo verschillend op elkaar kunnen reageren: sla dit boek open en je zult er geen spijt van krijgen.
Ik hoop vandaag nog mijn laatste hoofdstuk uit te lezen. En daarna verder met mijn pogingen om de stapel NNGB (Nog Niet Gelezen Boeken) te verkleinen. Hoewel ik zojuist alweer over een boek heb gelezen dat wellicht komende week ook bij mij op de plank staat…